Fireman

Branddetectie

De veiligheid van uzelf, collega’s en bezoekers garanderen. Een tijdige signalering van een beginnende brand is van cruciaal belang. Een goed functionerende branddetectie voorkomt brand, nog voor die bestreden moet worden. Zo vermijdt u mensenleed, productie downtime, grote schade en materieel verlies.

Hoe gaan we te werk?

C-guard beveiligt zowel kleine als zéér grote installaties (> 1000 detectiepunten). Er zijn heel wat verschillende methodes voor het vroegtijdig detecteren van een brand. Welke methode waar toegepast moet worden bepalen we aan de hand van een grondige studie. Bovendien werken we met BOSEC en/of EN54 gekeurde componenten, en ontwerpen we onze installatie volgens de Belgische norm NBN-S21-100-1&2.  Onze doorgedreven expertise maakt dat we op elk vraagstuk een gepast antwoord kunnen bieden. Uiteraard verliezen we hierbij het advies van de lokale brandweerkorpsen niet uit het oog.

Onze oplossingen

Puntdetectie

Automatische detectie van rook, gas en/of sterke temperatuurstijgingen. Dit is de meest gebruikte manier van branddetectie. 

Lineaire beamdetectie

Wanneer er erg grote oppervlaktes beveiligd moeten worden, kunnen we gebruik maken van beamdetectie. Een zender/ontvanger combinatie is in staat om een strook van 12m breed en een lengte van meer dan 100m te bewaken. Wanneer er zich rook vormt in de ruimte zal de ontvangststerkte van het signaal beïnvloed worden. We kunnen nauwkeurig stof, rook en obstakels onderscheiden.

Aspiratie

Een aspiratiesysteem is opgebouwd uit een leidingennetwerk voorzien van bemonsteringspunten. Op deze manier zuigen we lucht aan uit de ruimte, en analyseren deze in een rookkamer. Deze techniek is erg gevoelig en breed toepasbaar. Denk hierbij aan bvb. logistieke gebouwen waarbij de stralen van beamdetectie doorbroken kunnen worden door heftrucks, liftschachten, verhoogde vloeren,...

Detectielint

Een thermisch lint meet de temperatuur via geïntegreerde sensoren. Bij een stijging zal deze een alarm genereren.

Thermische camera's

Thermische camera's kunnen een abnormale temperatuur in belangrijke gebieden detecteren en vroegtijdig een alarm afgeven om brand te voorkomen. Als een brand reeds is ontstaan, kunnen warmtebeeldcamera's ook brand in een vroeg stadium detecteren met behulp van een dynamisch branddetectie-algoritme.

Vlamdetectie

Vlamdetectoren 'kijken' naar een eventuele vlammenhaard en detecteren hierin het infrarood/UV licht.

Gasdetectie

Met gasdetectoren kunnen we een abnormale concentratie gas in een omgeving detecteren. We kunnen diverse soorten gas onderscheiden, denk hierbij aan methaan CO, CO2, LPG, H2, benzinedamp, …

Brandbestrijdingsmiddelen

Na een succesvolle detectie van een brand moet er uiteraard ingegrepen worden. Ons zusterbedrijf C-fire heeft een breed aanbod aan biologische blusmiddelen. Denk hierbij aan schuimblussers, poederblussers,… Ook voor automatische blussystemen voor bijvoorbeeld ICT lokalen, dataracks enz. kan u bij ons terecht.

BOSEC en/of EN54 gekeurde componenten

Een goede installatie wordt opgebouwd uit degelijke componenten.  Hiervoor werken wij o.a. samen met volgende fabrikanten:

Voor wie?

Fabriek

Productieruimtes

U wenst uw productieruimte te beveiligen tegen brandgevaar? C-guard heeft voor u de geschikte oplossing waarbij we het ruimteverlies beperken tot een minimum. U kan uw dagelijkse activiteiten zonder enig probleem op een veilige manier verderzetten.

Ik ben geïnteresseerd, vertel me meer

Kantoorgebouw

Kantoorgebouwen

Een veilig gevoel creëren op de werkvloer en uw personeel en materieel zo goed mogelijk beschermen. Dat is waar het bij het beveiligen van een kantoorgebouw om draait. C-guard gaat mee op zoek naar de beste oplossing die u beschermt tegen brandgevaar met een focus op kwaliteit en prijs. 

Ik ben geïnteresseerd, vertel me meer

Magazijn

Opslagplaatsen

Brandgevaar vormt samen met diefstal en vandalisme de voornaamste dreiging voor uw materiaal en gebouw wanneer we denken aan loodsen of magazijngebouwen. Door een brede waaier aan technologieën te combineren zijn we in staat om de meest efficiënte oplossing te bieden voor dit probleem.

Ik ben geïnteresseerd, vertel me meer

Winkepand

Winkelpanden

Het beveiligen van een winkelpand vergt een andere aanpak dan elk ander type gebouw. Een combinatie van verschillende toepassingen garandeert dat uw klanten op een normale manier kunnen winkelen zonder in te boeten op veiligheid. 

Ik ben geïnteresseerd, vertel me meer